Heliospectra

Heliospectra

Heliospectra är en pionjär inom LED-belysningsteknik för växtodling. Företaget kombinerar avancerad ljusdesign med innovativ teknik för att skapa lösningar som ger optimala förhållanden för växtproduktion, samtidigt som det minimerar energiförbrukningen. Här finns fler alternativ inom hampa investeringar

Produktportfölj Heliospectra

Heliospectra erbjuder en imponerande uppsättning av LED-belysningslösningar, var och en designad för specifika behov inom växtodling:

 1. MITRA X: Designad för kommersiella växthus, erbjuder trådlös dimning, maximal ljusutgång, slank design och ett brett spektrum av ljus.
 2. MITRA X FLEX: En flexibel lösning som erbjuder fjärrstyrd dimning av rött ljus, vilket är avgörande för specifika växtstrategier.
 3. HELIOCORE 2.0: Ett avancerat ljuskontrollsystem som möjliggör dynamisk dimning, vilket ger betydande energibesparingar.
 4. CERES FLEX & CERES: Dessa högintensiva 1000 Watt-lösningar är designade för att ersätta traditionella HPS-lampor, medan de erbjuder tre olika spektrum för att uppfylla olika växtbehov.
 5. ELIXIA & DYNA: Dessa produkter erbjuder full flexibilitet och kontroll med flera oberoende kontrollerbara våglängder, vilket ger oöverträffad spektrumkontroll.
 6. ADELPHI: En trådlös dimningskontakt som kan hantera upp till 9000 armaturer, byggd på det robusta LoRa-protokollet. 

Energi- och Kostnadsbesparingar

Genom att använda Heliospectras produkter kan odlare uppnå betydande energibesparingar. Med hjälp av företagets helioCORE-programvara kan användarna automatisera sin belysningsstrategi, justera och dimma LED-lampor baserat på naturliga ljusnivåer och varierande energipriser. Denna dynamiska dimning kan leda till en energibesparing på upp till 26%, med ytterligare besparingar från zonindelning och energiprisjusteringar, vilket leder till en total energibesparing på upp till 30%.

Heliospectra har hjälpt många kunder att uppnå framgång genom sina belysningslösningar. Några framstående exempel inkluderar:

 • Bridge Farm Group: Ett företag som har odlat världsklassiga växter och produkter i 30 år, som har dragit nytta av Heliospectras lösningar för att möta lokal marknadsförfrågan.
 • John Innes Centre: Ett forskningscenter som har accelererat vetefrö-till-frö-generationstiden genom att använda Heliospectras teknik.
 • Greenbelt Microgreens: Ett företag som vänt sig till Heliospectra för att leverera färska, smakfulla och högkvalitativa produkter. 

Heliospectra framstår som en ledare inom LED-belysningsteknik för växtodling. Med en imponerande produktportfölj, bevisade energibesparingar och en stark betoning på kundtjänst och support, positionerar sig företaget som en oumbärlig partner för odlare som strävar efter optimal produktion och hållbarhet. Medan tekniken och vetenskapen bakom växtodling fortsätter att utvecklas, är det tydligt att Heliospectra är väl positionerat för att leda vägen.

 • Startår: 2006
 • Huvudkontor: Fiskhamnsgatan 2, 414 58, Göteborg, Sverige.
 • Börs: First North Stockholm
 • Ticker: HELIO
 • Produkter: LED-belysningslösningar för växtodling, inklusive MITRA X, MITRA X FLEX, HELIOCORE 2.0, CERES FLEX, CERES, ELIXIA, DYNA och ADELPHI. 

Webbplats: https://heliospectra.com/ 

Handel: https://www.avanza.se/aktier/om-aktien.html/487398/heliospectra 

Anette Lindkvist
Senaste inläggen av Anette Lindkvist (se alla)